Djeca i odrasli u Rogatici uživali u više od 3.000 palačinaka

S. M.
Djeca i odrasli u Rogatici uživali u više od 3.000 palačinaka

Rogatica - Plato ispred Narodne biblioteke u Rogatici u petak je bio prepun mališana, đaka, ali i slučajnih i namjernih prolaznika koji su došli da uživaju u omiljenoj poslastici - palačinkama.

Sedmi put zaredom u ovoj opštini je obilježen Svjetski dan palačinaka. I ove godine organizator je bila Narodna biblioteka, koja odnedavno nosi ime poznatog književnika i akademika Vojislava Lubarde.

Direktorica biblioteke Milojka Krsmanović istakla je da je napravljeno, ispečeno i podijeljeno više od 3.000 palačinaka uz veću količinu čajeva, sokova i drugih slatkiša djeci iz vrtića "Bambi" i "Milica" i učenicima Osnovne škole "Sveti Sava" iz Rogatice, koji su organizovano, u pratnji vaspitača i učitelja, dolazili na ovu  manifestaciju.

U omiljenoj poslastici uz čokoladu ili marmeladu uživali su i učenici ovdašnjeg Srednjoškolskog centra, ali i ostali Rogatičani koji su se zatekli na mjestu gdje je održana ova manifestacija.

- Organizaciju ove slatke i simpatične manifestacije pomogao je Savjet mladih i veći broj sponzora iz Rogatice i cijele Republike Srpske, te FBiH - naglasila je Krsmanovićeva. 

Djecu su dočekali junaci iz crtanih filmova Maša i Medo, a zauzvrat su mališani za sve prisutne izveli poneku dječiju pjesmicu ili recitaciju naučenu u vrtićima ili školi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana