Дјеца и одрасли у Рогатици уживали у више од 3.000 палачинака

С. М.
Дјеца и одрасли у Рогатици уживали у више од 3.000 палачинака

Рогатица - Плато испред Народне библиотеке у Рогатици у петак је био препун малишана, ђака, али и случајних и намјерних пролазника који су дошли да уживају у омиљеној посластици - палачинкама.

Седми пут заредом у овој општини је обиљежен Свјетски дан палачинака. И ове године организатор је била Народна библиотека, која однедавно носи име познатог књижевника и академика Војислава Лубарде.

Директорица библиотеке Милојка Крсмановић истакла је да је направљено, испечено и подијељено више од 3.000 палачинака уз већу количину чајева, сокова и других слаткиша дјеци из вртића "Бамби" и "Милица" и ученицима Основне школе "Свети Сава" из Рогатице, који су организовано, у пратњи васпитача и учитеља, долазили на ову  манифестацију.

У омиљеној посластици уз чоколаду или мармеладу уживали су и ученици овдашњег Средњошколског центра, али и остали Рогатичани који су се затекли на мјесту гдје је одржана ова манифестација.

- Организацију ове слатке и симпатичне манифестације помогао је Савјет младих и већи број спонзора из Рогатице и цијеле Републике Српске, те ФБиХ - нагласила је Крсмановићева. 

Дјецу су дочекали јунаци из цртаних филмова Маша и Медо, а заузврат су малишани за све присутне извели понеку дјечију пјесмицу или рецитацију научену у вртићима или школи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана