Đacima bezbjedniji put do škole u Novoj Topoli

M. V.
Đacima bezbjedniji put do škole u Novoj Topoli

Gradiška - Izgradnja trotoara u gradiškoj mjesnoj zajednici Nova Topola kod Osnovne škole “Petar Kočić”, koju pohađa 900 učenika, riješiće dugogodišnji problem đaka, ali i drugih mještana čija je bezbjednost svakodnevno bila ugrožena jer su pješačili kolovozom.

Direktor Osnovne škole “Petar Kočić” Radivoj Popović istakao je da izgradnja trotoara znači mnogo ovom naselju te da će sada roditelji i djeca biti mnogo bezbrižniji i bezbjedniji.

- Novoizgrađeni trotoari predstavljaju dodatnu sigurnost za učenike. U proteklom periodu djeca su bila uskraćena za sportske terene, a onda smo uz pomoć opštine pokrenuli izgradnju dva terena, jedan za fudbal i rukomet, a drugi za košarku i odbojku, čime će znatno biti poboljšani uslovi i kvalitet nastave - rekao je Popović.

Radovima su zadovoljni i mještani, ističući da je javnom rasvjetom pokrivena gotovo cijela mjesna zajednica, a osim trotoara, djeca će dobiti nova igrališta i savremeni Dom kulture.

- Za ovo frekventno mjesto, gdje je saobraćaj intenzivan, a pješaci u stalnoj opasnosti, izgradnja trotoara je krupan korak ka bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju - istakao je narodni poslanik i mještanin Nove Topole Ognjen Žmirić.

Načelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je da je asfaltiran kilometar trotoara prema Srpcu, kilometar trotoara prema Elezagićima i kilometar trotoara od OŠ “Petar Kočić” prema Gradišci.

- Vrijednost izgradnje trotoara je oko 600.000 KM. Gradimo i školske sportske terene, a u toku su i obnova i dogradnja društvenog doma u Novoj Topoli - istakao je Adžić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana