Ђаци у бијељинском селу Модран добили исправну воду

Љ. А.
Ђаци у бијељинском селу Модран добили исправну воду

Бијељина - Ученици који похађају подручну Основну школу "Меша Селимовић" у бијељинском селу Модран коначно пију исправну воду из чесме, јер је ова установа прикључена на градску водоводну мрежу.

Овај пројекат реализован је у оквиру изградње јужног водоводног прстена у Семберији, а градска управа је за изградњу водовода у овом селу издвојила око 320.000 марака.

Изградња јужног прстена биће настављена према семберским селима Главичице и Ченгић.

- Поплаве су угрозиле исправност бунарске воде у овом дијелу Семберије и мјештанима Модрана је пријеко била неопходна питка вода из градског водовода. Прошле године смо изградили крак водовода до Модрана и поставили јавну чесму у центру села коју мјештани увелико користе - истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Директорка ОШ "Меша Селимовић" Милица Перковић-Благојевић очекује да ће ускоро и подручна школа у Ченгићу добити градску воду.

- Школу у Модрану похађа 30 ученика, од првог до петог разреда, и они су били обавезни да доносе чисту воду у школу. Од сада ће имати једино обавезу да добро уче, па ће и њихови родитељи имати једну бригу мање - нагласила је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана