Divna Aničić: Polsovne zone za zapošljavanje i razvoj

Slobodan Dakić
Divna Aničić: Polsovne zone za zapošljavanje i razvoj

Kontinuitet započetih ulaganja u izgradnju infrastrukture, ulaganja u privredu i briga o mladim ljudima biće prioritet u mom radu ako 8. maja postanem načelnik opštine, rekla je u intervjuu za "Glas Srpske" Divna Aničić, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Mrkonjić Grad.

- Kao predsjednik SO šest godina sam učestvovala u kreiranju i donošenju strateških dokumenata i projekata za razvoj Mrkonjić Grada. Proteklih dana obišla sam sve zaseoke, sela i dijelove grada i "snimila" stanje i komunalne potrebe stanovništva - istakla je Aničićeva.

* GLAS: Koliko lokalna zajednica pomaže mladima?

ANIČIĆEVA: Opština godinama vodi računa o mladim i školovanim ljudima. Za sve studente, koji ispunjavaju uslove, obezbijedili smo stipendije, a mnoge smo zaposlili. Novac iz budžeta se izdvaja i za podsticaje u zapošljavanju. Ulaganje u mlade ljude je dugoročno najisplativija investicija.

* GLAS: Koliko će izgradnja poslovnih zona pomoći rješavanju nezaposlenosti?

ANIČIĆEVA: Planirali smo da se dvije poslovne zone grade u mjesnoj zajednici Podbrdo, uz magistralni put M-5 Mrkonjić Grad - Ključ. U toku je izrada regulacionog plana, a opština je otkupila zemljište. U prvoj fazi trebalo bi da se zaposli oko 400 radnika, a cilj je da privučemo investitore. Imaćemo pomoć Vlade RS u pripremi infrastrukture.

* GLAS: Mnogo je ulagano u izgradnju infrastrukture. Kakvi su planovi do 2012. godine?

ANIČIĆEVA: Kada je SNSD, prije šest godina, došao na vlast, zacrtali smo sebi zadatak da asfalt, voda i struja dođu do svake kuće, te da pomognemo razvoj poljoprivrede. Na tom planu epohalne su promjene, jer su gotovo sva naša sela povezana asfaltnim putevima sa opštinskim centrom. Cilj je da u selima do 2012. godine ne bude neasfaltiranih puteva.

* GLAS: Šta je sa gradskim ulicama?

ANIČIĆEVA: Planirana je obnova većine gradskih saobraćajnica, uz izgradnju nove vodovodne i kanalizacione mreže, te asfaltiranje kolovoza. Do kraja mjeseca biće završena rekonstrukcija ulice Stevana Sinđelića i Hajduk Veljka.

Pomoć Vlade

* GLAS: Koliko je Vlada RS pomogla razvojnih projekata?

ANIČIĆEVA: Vlada RS uložila je mnogo novca u našu opštinu. Renovirali smo Dom kulture, izgradili sportsku dvoranu, dva trga, nekoliko vodovoda i stotine kilometara lokalnih puteva. U idućem periodu očekujem podršku Vlade u svim našim projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana