Direktor Osnovne škole Sveti Sava u Bijeljini se odrekao mora i uhvatio mistrije

Dragana Keleč
Direktor Osnovne škole Sveti Sava u Bijeljini se odrekao mora i uhvatio mistrije

Bijeljina - Volim ovu školu, jer tu radim već 30 godina. Nju su pohađala moja djeca i pohađaće je sada moji unuci, tako da je sasvim normalno i prirodno da je kao domaćin sredim najbolje što mogu i umijem.

Tim riječima direktor Osnovne škole "Sveti Sava" u Bijeljini Đorđe Mirković skromno objašnjava zašto za vrijeme godišnjeg odmora, domarima pomaže da postave novu fasadu.

Ljetni raspust je, kaže bez razmišljanja, odlučio provesti radno, a kancelariju i odijelo zamijenio je skelom i kombinezonom. Više od osam sati svakodnevno je provodio na suncu i skeli, da bi škola na jesen dočekala đake u novom ruhu. Ali ne smeta mu, jer je kaže, najvažnije da škola ima bolje uslove za rad.

- Obnova fasade je bila neophodna, jer je stara bila i više nego dotrajala. Sve ovo radimo zahvaljujući trudu nastavnika, radnika škole, roditelja i donatora - kaže Mirković i dodaje da je fasada već gotova. 

Kako ističe, radovi su počeli 27. juna, a već u prošlu srijedu su sve završili.

- I dalje ćemo nastaviti uređivati školske prostorije, jer ko će to uraditi, ako mi nećemo - dodaje Mirković.

Ova semberska škola jedna je od rijetkih koja se može pohvaliti time da su nastavnici i đaci zajedničkim snagama uspjeli da prikupe novac za obnovu i urade sve kako bi dobili što bolje uslove za učenje i rad.

Da se sve može kad se male ruke slože, dokazali su još u januaru ove godine kada su organizovali donatorsko veče, na kojem su prikupili oko 17.500 maraka.

- Našu želju da đaci dobiju bolje uslove podržao je i ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević koji je obezbijedio 6.000 maraka - istakao je Mirković.

Odmah potom nabavili su neophodni materijal i vrijedno zasukali rukave. Tako su njihove đake poslije proljećnog raspusta dočekale uređene učionice i školsko dvorište.

Zamijenjena je dotrajala stolarija, uređen je školski hol, a proljećni raspust je iskorišćen i za preuređenje podrumskih prostorija. I dvorište je dobilo novo ruho. Zamijenjena su 54 prozora i vrata, koji su postavljeni kada je sagrađen ovaj objekat davne 1902. godine. Mirkovićeva želja da od škole napravi lijep kutak u koji će djeca sa radošću dolaziti, na dobrom putu je da bude ostvarena.

U JANUARU

- Na donatorskoj večeri i prikupili 17.500 KM

DO MAJA 

- zamijenjena dotrajala stolarija,

- uređen  školski hol,

- preuređene podrumske prostorije i

- dvorište dobilo novo ruho

OD 27. JUNA DO 21. JULA

- urađena nova fasada

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana