Диплома Машинског факултета отвара сва врата

Срна
Диплома Машинског факултета отвара сва врата

Бањалука - Студенти који заврше бањалучки Машински факултет немају проблем са проналажењем посла ни код нас ни у иностранству, рекао је у петак декан ове високошколске установе Дарко Кнежевић.

Он је на свечаности поводом 47 година рада Машинског факултета истакао да би овдашња привреда већ сада могла да запосли неколико десетина машинских инжењера.

- Примања у машинској индустрији су далеко већа него у бројним областима привреде, што би требало да привуче младе да упишу овај факултет - рекао је Кнежевић и нагласио да су формирали Центар за подршку привреди и Центар за акредитоване лабораторије, чиме је ове године успостављена снажна веза Машинског факултета са индустријом и средњим школама. Додао је да је током 47 година факултет изњедрио више од 2.000 дипломираних инжењера, који раде код нас и у цијелом свијету.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин је навео да је Машински факултет значајна чланица Универзитета која успјешно сарађује са привредним сектором у Бањалуци, РС и шире. На свечаности у амфитеатру Машинског факултета су, између осталог, додијељене награде најбољим студентима првог и другог циклуса студија и за постигнуте одличне резултате на 58. “Машинијади 2018”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана