Деветогодишњи Александар сања топли дом

А. Ј. Р.
Деветогодишњи Александар сања топли дом

Петрово - Самохрану мајку деветогодишњег дјечака Анђелку Грујичић (48) из села Какмуж код Петрова притиснула је биједа са свих страна, а живот у туђој, оронулој кући, без струје и купатила, недостојан је сваког човјека.

Ова храбра жена живи без икаквих примања, а себе и сина прехрањује захваљујући помоћи хуманих људи.

- Живимо искључиво од помоћи других. Донесу нам људи мало брашна, тјестенине, риже, уља и тако се сналазим како знам и умијем. Ноћи дочекујемо уз лојане свијеће јер струје немамо више од пет година - жали се Грујичићева.

Кућу у којој станују уступио им је седамдесетосмогодишњи пензионер с којим дијеле кров над главом.

- Примио ме у свој дом јер нисам имала гдје. Помаже ми колико може. Од своје скромне пензије мом сину често купи нешто што му треба за школу - рекла је Грујичићева.

Њен син Александар похађа трећи разред Основне школе "Свети Сава" у Какмужу и свакодневно пјешачи око осам километара.

- Школа је од куће удаљена четири километра и сваки дан га пратим и идем по њега јер се бојим да иде сам. Нажалост, немам новца да му купујем карту, а нисам ни у стању да зарадим јер сам обољела. Док сам била здравија, радила сам по ресторанима, чувала старе и немоћне, ишла на дневницу, али већ дуже вријеме сам обољела на зглобовима. Немам новца ни да одем доктору, па деверам таква болесна - каже Анђелка, којој је једина жеља да има своју кућу. Вољела би, додаје, да сину пружи живот у скромној кућици која би имала купатило и струју.

- Жеља нам је да имамо телевизор, јер годинама живимо у мраку - каже Анђелка.

Истиче да је њен рођак Мишо Петровић покренуо хуманитарну акцију с циљем да им буде изграђена кућа, а сви који желе да помогну овој породици могу се јавити на Анђелкин број телефона 065/397-704. Новац за градњу куће могуће је уплатити на девизни рачун на име Анђелка (Никола) Грујичић, Какмуж Волујак бб, 74317 Петрово, ИБАН БА395620058144022182.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана