Devetočlanoj porodici iz Nožičkog kod Srpca bolji uslovi za život

D. J.
Devetočlanoj porodici iz Nožičkog kod Srpca bolji uslovi za život

Srbac - Višečlana porodica Velibora i Senke Večernović iz Nožičkog kod Srpca dobila je novčanu naknadu za šesto rođeno dijete od 1.000 KM, a u okviru novih mjera pronatalitetne politike svakog mjeseca dobijaće i jednokratnu pomoć od 100 KM.

U posjeti ovoj porodici bili su zamjenik načelnika Srpca Dragan Mikić i načelnik Odjeljenja za opštu upravu Duško Mitrić koji su, pored novčane naknade, uručili opremu za novorođenče i slatkiše za djecu.

Riječ je o porodici u kojoj niko nije zaposlen, a preživljavaju uglavnom od socijalne pomoći i nadnica koje povremeno zaradi otac Velibor.

- Jedini izvor prihoda nam je dodatak za djecu i materinski dodatak za nezaposlene porodilje, tako da nas je veoma obradovala pomoć opštine. Još kada bismo dobili pomoć za opremanje kuće, našoj sreći ne bi bilo kraja - rekao je Velibor. Pored dječaka koji je na svijet došao 20. decembra 2018, u ovoj porodici živi još petoro djece, kao i Veliborova majka, koja je ušla u osmu deceniju života.

- Potrudićemo se da im pomognemo da postave nove podove i stolariju jer je ovo jedna od rijetkih porodica koja se trudi da unaprijedi natalitet - rekao je Mikić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana