Деветочланој породици из Ножичког код Српца бољи услови за живот

Д. Ј.
Деветочланој породици из Ножичког код Српца бољи услови за живот

Србац - Вишечлана породица Велибора и Сенке Вечерновић из Ножичког код Српца добила је новчану накнаду за шесто рођено дијете од 1.000 КМ, а у оквиру нових мјера пронаталитетне политике сваког мјесеца добијаће и једнократну помоћ од 100 КМ.

У посјети овој породици били су замјеник начелника Српца Драган Микић и начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић који су, поред новчане накнаде, уручили опрему за новорођенче и слаткише за дјецу.

Ријеч је о породици у којој нико није запослен, а преживљавају углавном од социјалне помоћи и надница које повремено заради отац Велибор.

- Једини извор прихода нам је додатак за дјецу и матерински додатак за незапослене породиље, тако да нас је веома обрадовала помоћ општине. Још када бисмо добили помоћ за опремање куће, нашој срећи не би било краја - рекао је Велибор. Поред дјечака који је на свијет дошао 20. децембра 2018, у овој породици живи још петоро дјеце, као и Велиборова мајка, која је ушла у осму деценију живота.

- Потрудићемо се да им помогнемо да поставе нове подове и столарију јер је ово једна од ријетких породица која се труди да унаприједи наталитет - рекао је Микић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана