Девети пут пјешке под Острог

М. Л.
Девети пут пјешке под Острог

Пале - Одважни Паљанин Игор Вукашиновић вратио се са ходочашћа манастиру Острог на које је, по традицији, ишао девети пут заредом.

Он је са пријатељима са Пала и из Чајнича препјешачио пут дуг 320 километара како би се поклонио светитељу. Осам ходочасника упутило се по традицији добро познатим стазама до светиње. Ни промјенљиво вријеме није их омело у намјери да прекрше обећање дато себи - да ће сваке године ходочастити манастиру Острог.

- Киша је отежавала пут, а добри људи од Фоче па све до манастира Острог нудили су нам преноћиште и спас од хладноће - испричао је Вукашиновић.

Додаје да је најмлађи међу ходочасницима био осамнаестогодишњи младић из Чајнича, док је најстарији већ закорачио у седму деценију живота.

- Иако одлазим под Острог већ девет година, сваки пут је узбуђење велико, а спокој у души не може се ни са чим мјерити - казао је Вукашиновић, који је током минулог рата од посљедица рањавања остао без вида.

Захваљујући новцу, који им је одобрио Секретаријат за вјере РС, Вукашиновић и његови пријатељи кренуће у септембру пјешице са Пала на пут дугачак 1.000 километара како би посјетили манастир Хиландар на Светој гори.

Према плану кретања, за пут ће им требати 28 дана, а сви који желе да им помогну могу контактирати са Игором на број телефона 065/608- 608. Ови одважни људи су до сада поред ходочашћа манастиру Острог препјешачили и пут до гроба патријарха Павла.                                                                                               

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана