Desetogodišnja učenica iz Laktaša zaljubljena u poeziju

A. J. R.
Desetogodišnja učenica iz Laktaša zaljubljena u poeziju

Laktaši - Pjesme o ljubavi, majci, ocu, otadžbini, ali i srpskom velikanu Vuku Karadžiću samo su dio poetskih djela napisanih književnim perom desetogodišnje Tine Janković iz Laktaša koja svojim stihovima poručuje da svijet može biti ljepši i bolji.

Ljubav prema pisanoj riječi rodila se prije svega nekoliko mjeseci kada je ova vesela djevojčica, inače učenica petog razreda Osnovne škole "Mladen Stojanović" iz Laktaša, otkrila čari poezije upisavši se u literarnu sekciju. 

- Prve pjesmice sam napisala početkom ove godine i od tada ne prestajem da pišem. Imam punu svesku radova koje stidljivo krijem, a moja ljubav prema poeziji svakim danom raste. Maštam da budem pjesnikinja jer mi čitanje i pisanje omogućava da pobjegnem u svijet mašte, bajki, vila i princeza. To je šareni svijet poput raja - priča Jankovićeva i dodaje da je njen talenat za pisanje isključivo dar od boga, jer se u njenoj porodici niko ne bavi pisanom riječju.

Potvrda da ova djevojčica lijepo piše stigla je sa nedavno završenog Međunarodnog festivala dječije poezije "Dječije carstvo" gdje je njena pjesma "Srce piše pjesme" isplivala na treće mjesto u konkurenciji 6.500 dječijih radova pristiglih iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Slovenije.

- To je bilo prvo takmičenje na kojem sam učestvovala i oduševljena sam postignutim rezultatom. Učiteljica je moju pjesmicu prijavila i na Đurđevdanski festival koji se svake godine održava u Laktašima i jedva čekam da vidim da li ću biti izabrana da je odrecitujem - istakla je ova odlična učenica, koja uspjehe osim u školi bilježi i na plesnom podijumu jer se već pet godina bavi plesom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana