Десетогодишња ученица из Лакташа заљубљена у поезију

А. Ј. Р.
Десетогодишња ученица из Лакташа заљубљена у поезију

Лакташи - Пјесме о љубави, мајци, оцу, отаџбини, али и српском великану Вуку Караџићу само су дио поетских дјела написаних књижевним пером десетогодишње Тине Јанковић из Лакташа која својим стиховима поручује да свијет може бити љепши и бољи.

Љубав према писаној ријечи родила се прије свега неколико мјесеци када је ова весела дјевојчица, иначе ученица петог разреда Основне школе "Младен Стојановић" из Лакташа, открила чари поезије уписавши се у литерарну секцију. 

- Прве пјесмице сам написала почетком ове године и од тада не престајем да пишем. Имам пуну свеску радова које стидљиво кријем, а моја љубав према поезији сваким даном расте. Маштам да будем пјесникиња јер ми читање и писање омогућава да побјегнем у свијет маште, бајки, вила и принцеза. То је шарени свијет попут раја - прича Јанковићева и додаје да је њен таленат за писање искључиво дар од бога, јер се у њеној породици нико не бави писаном ријечју.

Потврда да ова дјевојчица лијепо пише стигла је са недавно завршеног Међународног фестивала дјечије поезије "Дјечије царство" гдје је њена пјесма "Срце пише пјесме" испливала на треће мјесто у конкуренцији 6.500 дјечијих радова пристиглих из БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Македоније и Словеније.

- То је било прво такмичење на којем сам учествовала и одушевљена сам постигнутим резултатом. Учитељица је моју пјесмицу пријавила и на Ђурђевдански фестивал који се сваке године одржава у Лакташима и једва чекам да видим да ли ћу бити изабрана да је одрецитујем - истакла је ова одлична ученица, која успјехе осим у школи биљежи и на плесном подијуму јер се већ пет година бави плесом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана