Дервентa: Одржан концерт фолклора “Коло пријатељства”

Срна
Дервентa: Одржан концерт фолклора “Коло пријатељства”

Дервента - Српско културно-умјетничко друштво /СКУД/ “Дервента” из овог града одржало је концерт фолклора под називом “Коло пријатељства” поводом 25 година рада, на којем је наступило пет друштава из Србије и Републике Српске.

Пред дервентском публиком, осим домаћина, синоћ су наступили Фолклорни ансамбл “Свети Никола” из Трстеника, Централно културно-умјетничко друштво “Лепа Радић” из Градишке, српска провјетна и културна друштва “Просвјета” из Прњавора и Брчког и Фолклорно удружење грађана “Мотајички Вук” из Српца.


Замјеник предсједника СПКД “Дервента” Слађана Гаврић рекла је да су то њихови вишегодишњи сараданици и пријатељи који су жељели да се представе публици у Дервенти.

Она је истакла да су синоћ наступиле и све секције домаћина, те да је публика имала прилику да види фолклорни ансамбл, женску пјевачку групи и инструменталисте на традиционалним инструментима.

Гаврићева је напоменула да СПКД “Дервента” има око 150 чланова и властиту ношњу за све кореографије које изводе.

Умјетнички директор Фоклорног ансамбла “Свети Никола” из Трстеника Далибор Манџукић каже да је сарадња са дервентским друштвом почела прије пет године, те да је увјерен да ће бити настављена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана