Derventa: Najmlađa beba Matej Nović

Srna
Derventa: Najmlađa beba Matej Nović

Derventa - Beba Matej Nović, rođen prije deset dana, najmlađi je učesnik “Konferencije beba” koja je po 10. put održana u Derventi. Najstarija beba je Mišel Preradović, koji je rođen 29. juna prošle godine, a Dragica Aničić, rođena 24. marta ove godine, ima najviše braće i sestara - tri brata i sestru.

“Konferenciju beba” organizovala je opština Derventa u saradnji sa Omladinskim centrom “Derbent”, i pokroviteljstvom načelnika opštine Derventa Milorada Simića, koji je sa buketom cvijeća i novčanim iznosima nagradio izabrane bebe u predsjedništvu i njihove roditelje.


“Divna manifestacija i fantastičan čin, između dva Vidovdana srećniji smo i bogatiji za 193 bebe, a vjerujem da će nas narednih godina biti još više”, rekao je Simić, te dodao da ova lokalna zajednica čini sve da se bolje živi.

“Činimo sve što se može, a činićemo još. Vjerujem da će porodilište u Derventi, kao i Prnjavoru opstati. Želim sreću bebama, njihovim roditeljima i ostalim članovima porodice”, dodao je Simić.

“Između dva Vidovdana na području opštine Derventa rođene su 193 bebe, 91 djevojčica i 102 dječaka. U derventskom porodilištu rođene su 74 bebe, 40 djevojčica i 34 dječaka. U dobojskom porodilištu rođene su 92 bebe, 37 djevojčica i 55 dječaka, dok je u banjalučkom porodilištu rođeno je 27 beba, 14 djevojčica i 13 dječaka”, saopšteno je iz lokalne zajednice.

Roditelji izabranih beba zahvalili su se organizatorima “Konferencije beba”.

Lokalna zajednica je iz budžeta za manifestaciju izdvojila 3.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana