Дервента: Најмлађа беба Матеј Новић

Срна
Дервента: Најмлађа беба Матеј Новић

Дервента - Беба Матеј Новић, рођен прије десет дана, најмлађи је учесник “Конференције беба” која је по 10. пут одржана у Дервенти. Најстарија беба је Мишел Прерадовић, који је рођен 29. јуна прошле године, а Драгица Аничић, рођена 24. марта ове године, има највише браће и сестара - три брата и сестру.

“Конференцију беба” организовала је општина Дервента у сарадњи са Омладинским центром “Дербент”, и покровитељством начелника општине Дервента Милорада Симића, који је са букетом цвијећа и новчаним износима наградио изабране бебе у предсједништву и њихове родитеље.


“Дивна манифестација и фантастичан чин, између два Видовдана срећнији смо и богатији за 193 бебе, а вјерујем да ће нас наредних година бити још више”, рекао је Симић, те додао да ова локална заједница чини све да се боље живи.

“Чинимо све што се може, а чинићемо још. Вјерујем да ће породилиште у Дервенти, као и Прњавору опстати. Желим срећу бебама, њиховим родитељима и осталим члановима породице”, додао је Симић.

“Између два Видовдана на подручју општине Дервента рођене су 193 бебе, 91 дјевојчица и 102 дјечака. У дервентском породилишту рођене су 74 бебе, 40 дјевојчица и 34 дјечака. У добојском породилишту рођене су 92 бебе, 37 дјевојчица и 55 дјечака, док је у бањалучком породилишту рођено је 27 беба, 14 дјевојчица и 13 дјечака”, саопштено је из локалне заједнице.

Родитељи изабраних беба захвалили су се организаторима “Конференције беба”.

Локална заједница је из буџета за манифестацију издвојила 3.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана