Derventa: Maturanti obilježavaju završetak srednje škole

Srna
Derventa: Maturanti obilježavaju završetak srednje škole

Derventa - Maturanti Srednjoškolskog centra /SŠC/ Derventa svoju matursku proslavu počeli su sinoć okupljanjem, zajedničkim defileom, a zabavom u hotelu "Biser".

Direktor škole Branimir Vidić u izjavi Srni je rekao da je 130 maturanata uspješno završilo školovanje i da je riječ o veoma dobroj generaciji.


"To su maturanti koji su završili dva odjeljenja gimnazije, tri odjeljenja su tehničara, dva odjeljenja elektrotehnika, jedno odjeljenje građevinaca, i odjeljenje obućara. Večeras je maturska zabava, a u ponedjeljak za njih predstoji polaganje maturskog ispita, koji se sastoji od pismenog i odbrane maturskog rada", rekao je Vidić.

On je dodao da su 23 maturanta oslobođenja polaganja maturskog ispita, jer su imali odličan uspjeh i primjereno vladanje tokom školovanja.

Ovogodišnja generacija maturanata je u odnosu na druge maturante u Srpskoj sedmicu kasnije završila školovanje i proslavlja matursko veče jer je na početku drugog polugodišta nastava prolongirana radi završetka rekonstrukcije škole.

Tradicionalno se okupio velik broj stanovnika koji su uveličali početak maturske proslave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana