Dejan Stolić iz Kozarske Dubice napravio vozilo za karting

RTRS
Dejan Stolić iz Kozarske Dubice napravio vozilo za karting

Kozarska Dubica - Dejan Stolić, učenik drugog razreda Mašinske škole iz Kozarske Dubice izradio je vozilo za karting. Ideja ovog mladog Dubičanina predstavljena je i na Sajmu zanimanja Republike Srpske.

"U oktobru prošle godine došao sam na ideju da napravim ovo vozilo, prvo sam napravio projekat,postepeno kupovao materijal i pomalo izrađivao. Trebalo mi je pet mjeseci da ga završim, zbog nedostatka novca, jer sam kupovao dio po dio, kao i potreban alat", priča Stolić za RTV KD.


Vozilo je na prodaju, sa motorom od 60 kubika, postiže brzinu do 40 kilometara na čas, ima četiri brzine i služi za trke.

"Ako uspijem prodati ovo vozilo u čiju izradu sam uložio 650 maraka, počeću raditi na ručnoj izradi Bagi vozila", rekao je Stolić koji nakon srednje škole planira da upiše Mašinski fakultet.

U izradi vozila, na poslovima varenja, pomogao mu je drug iz razreda Miloš Kesić.

"Sve zasluge za izradu ovog vozila pripadaju učeniku, a profesori su samo bili tu da ga prate i bodre i daju određene sugestije u organizacionom smislu" kazao je Borko Jajčanin, profesor mašinske grupe predmeta.

Stolićevo vozilo za karting izloženo je u holu srednje škole "Nikola Tesla" u Kozarskoj Dubici, zajedno sa drugim predmetima nastalim na praktičnoj nastavi stručnih škola, koja je nezaobilazna i veoma važna u obrazovanju novih generacija budućih stručnjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana