Дејан Столић из Козарске Дубице направио возило за картинг

РТРС
Дејан Столић из Козарске Дубице направио возило за картинг

Козарска Дубица - Дејан Столић, ученик другог разреда Машинске школе из Козарске Дубице израдио је возило за картинг. Идеја овог младог Дубичанина представљена је и на Сајму занимања Републике Српске.

"У октобру прошле године дошао сам на идеју да направим ово возило, прво сам направио пројекат,постепено куповао материјал и помало израђивао. Требало ми је пет мјесеци да га завршим, због недостатка новца, јер сам куповао дио по дио, као и потребан алат", прича Столић за РТВ КД.


Возило је на продају, са мотором од 60 кубика, постиже брзину до 40 километара на час, има четири брзине и служи за трке.

"Ако успијем продати ово возило у чију израду сам уложио 650 марака, почећу радити на ручној изради Баги возила", рекао је Столић који након средње школе планира да упише Машински факултет.

У изради возила, на пословима варења, помогао му је друг из разреда Милош Кесић.

"Све заслуге за израду овог возила припадају ученику, а професори су само били ту да га прате и бодре и дају одређене сугестије у организационом смислу" казао је Борко Јајчанин, професор машинске групе предмета.

Столићево возило за картинг изложено је у холу средње школе "Никола Тесла" у Козарској Дубици, заједно са другим предметима насталим на практичној настави стручних школа, која је незаобилазна и веома важна у образовању нових генерација будућих стручњака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана