Данијели Гвозденовић потребна помоћ за лијечење у Грчкој

Срна
Данијели Гвозденовић потребна помоћ за лијечење у Грчкој

Братунац - Двадесетчетворогодишњој Данијели Гвозденовић из Братунца потребна је помоћ од 20.000 евра за наставак лијечења у Грчкој, а новац је неопходно обезбиједити у наредних 15 дана.

У акцију прикупљања помоћи за ову дјевојку укључили су се многи грађани, посебно млади из Братунца, настојећи на разне начине да прикупе новац за наставак њеног лијечења.

Данијела је прошле године завршила Педагошки факултет у Бијељини, а у јануару ове године сазнала је да је обољела од карцинома и започела је лијечење у Сремској Каменици. Након хемотерапија, 2. новембра је пребачена у Београд гдје је оперисана, али је потребно да настави лијечење у Атини.

Локални портал “Деспотовина”, те клубови и удружења грађана као и бројни приватници повели су акције прикупљања средстава за Данијелу.

Кутије за прикупљање новца постављене су у скоро свим кафићима и бројним трговачким радњама у Братунцу и сусједној Сребреници.

Дом културе и бенд “Инфузија” синоћ су организовали хуманитарни музички концерт и приход од улазница намијењен је за лијечење ове дјевојке.

У Дому културе су постављене кутије за сакупљање новца приликом одржавања свих културних садражаја наредних дана у овом објекту.

За сриједу је најављено хуманитарно вече акустичне музике које ће организовати кафић “Френдс” са локалном групом “Гњев анђела”, а биће одиграна и кошаркашка утакмица између домаћег “Братунца” и сарајевске “Босне” и од продатих улазница половина прихода биће уплаћена за лијечење Гвозденовићеве.

Утакмица се организује под геслом “Играјмо за Данијелу”. Припремају се још многе локалне акције прикупљања средстава за лијечење, а у активностима предњаче млади показујући хуманост и солидарност.

Породица обољеле учитељице захваљује се свима који настоје помоћи Данијели да се избори са опаком болешћу и позивају све племените људе који су у могућности да помогну.

Сви који имају могућност и желе помоћи лијечење Данијеле Гвозденовић средства могу уплатити на жиро рачун број: 562-009-809717786-50 на име Радомира Гвозденовића /Данијелин отац/, а уплате у Србији на жиро рачун број: 160530010197398209 на име Милена Гвозденовић /мајка/ и за девизне уплате из иностранства: SWIFT: ХААББА2Б ИБАН:БА395520411842153475 на име Данка Перић /Данијелина сестра/.

Акције прикупљања помоћи покренуте су и у сусједној Сребреници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана