“Дан Индије у Бијељини” дочарао дио богате културе ове земље

Срна
“Дан Индије у Бијељини” дочарао дио богате културе ове земље

Бијељина - Амбасадор Индије у Мађарској Рахул Чабра, који нерезидентно покрива и БиХ, присуствовао је манифестацији “Дан Индије у Бијељини”, којом је грађанима Семберије приказано богатство традиције ове азијске земље.

У Центру за културу “Семебрија” је, уз предавање о индијској култури, одржана презентација изворне индијске музике и плеса и приказана култна боливудска комедија “Три идиота”.


Амбасадор Чабра је рекао да је ријеч о наступу врхунских умјетника и навео да се радује свакој будућој сарадњи која повезује Индију и Бијељину, односно Републику Српску.

У разговору са новинарима, он је истакао да је Индија један од највећих инвеститора у свијету и да су велика и њихова улагања у БиХ.

“У посљедњих 10 година уложили смо неколико стотина милиона долара и на тај начин помогли да се отворе радна мјеста за хиљаде грађана у БиХ”, рекао је Чабра.

Према његовим ријечима, на неким пословним форумима који се одржавају у БиХ, Индија је имала делегацију са 40 бизнисмена, а наредни на којем ће учествовати одржаће се у Требињу.

“Поред подршке за долазак инвеститора из Индије у БиХ, желимо да подржимо и привреднике из БиХ да посјете Индију и виде шта имамо да понудимо”, поручио је он.

Амбасадор Чабра је позвао и младе људе у БиХ да више користе стипендије које Амбасада Индије нуди сваке године, уз бесплатне карте за путовање, боравак и школовање, а сви детаљи објављују се на сајту Амбасаде.

“Осим инвестиција и бизниса, сарадња постоји и у бројним другим сферама”, оцијенио је Чабра и додао да је Индија земља која његује филозофију дијељења онога што имају.

На конференцији за новинаре поводом одржавања “Дана Индије у Бијељини”, градоначелник Мићо Мићић захвалио је амбасадору и умјетницима из Индије и изразио наду у наставак ове сарадње на свим пољима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана