Cvrčak dar Milorada - Miše Đurđevića iz Dervente za ljepše djetinjstvo

D. K.
Cvrčak dar Milorada - Miše Đurđevića iz Dervente za ljepše djetinjstvo

Derventa - Derventski pjesnik Milorad - Mišo Đurđević objavio je, uoči Vaskrsa, novu slikovnicu pod nazivom "Cvrčak", u izdanju Književne zajednice "Vaso Pelagić" iz Banjaluke.

Slikovnicu povodom ovog velikog hrišćanskog praznika daruje svim mladim čitaocima koji mu se jave i iskažu želju da i ovu poučnu slikovnicu imaju na svojim policama sa knjigama. Slikovnica sadrži dječiju pjesmu, nastalu na osnovu poznate basne "Cvrčak i mrav", a autor Đurđević kaže da je "Cvrčak" namijenjen ne samo mališanima, nego svima onima koji se osjećaju djecom. "Cvrčak" se, kaže Đurđević pridružio svojim milim drugovima "Koki", "Cuki", "Gici", "Žirafi", "Rodi", "Kosu" i "Medi", kao njegova osma slikovnica.

- Slikovnica govori o cvrčku, pametnom i nadarenom violinisti, koji se tokom godine u znanje i muziku toliko unio da je zaboravio da dolazi hladna zima u kojoj jedino u plodovima svog teškog rada uživa mrav - istakao je Đurđević.

Nesebičan doprinos poetsko-slikovnom ostvarenju dali su i Gorana Todorić koja je uradila likovnu obradu, recenzent Stevka Kozić-Preradović i Vjekoslav Novaković koji je obavio tehničku pripremu.

Đurđević je član Udruženja književnika RS i Srpskog književnog kluba "Vihor" Derventa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana