Цвијановићева уручила кључеве станова за 17 корисника алтернативног смјештаја

Срна
Цвијановићева уручила кључеве станова за 17 корисника алтернативног смјештаја

Соколац - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и начелник соколачке општине Милован Бјелица уручили су данас досадашњим корисницима алтернативног смјештаја кључеве 17 станова у новоизграђеном објекту на Сокоцу.

Цвијановићева је новинарима рекла да је у изградњу станова за досадашње кориснике алтернативног смјештаја уложен велики напор и заједнички рад општине, тадашњег Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске, а садашњег Секретаријата.

Она је нагласила да је много пројеката реализовано заједничким напорима са општином Соколац.

"Влада Српске је готово 40 милиона КМ уложила за различите пројекте. Прошле године смо имали више од 800.000 КМ", навела је Цвијановићева.

Она је захвалила локалној власти за сарадњу, али и ученицима Основне школе који су дошли да дочекају предсједника Српске као знак захвалности што Влада помаже реализацију пројекта утопљавања зграде Основне школе "Соколац".

"Опредијељеност постоји, радићемо заједно за боље услове живота, за бољи Соколац и љепшу Републику Српску. Све што урадимо у било којем дијелу Републике збирни је резултат који показује нашу снагу да се одупремо у тешким временима, савладавамо препреке и покажемо да смо људи који воде рачуна једни о другима", рекла је Цвијановићева, која је током данашње посјете Сокоцу положила цвијеће код Централног крста на Војничком спомен-гробљу "Мали Зејтинлик".

Захваљујући Цвијановићевој, Бјелица је рекао да је у новоизграђеној згради у насељу Соколачке њиве кључеве добило 12 породица из прихватног/алтернативног смјештаја Мајдани и пет породица које су до сада живјеле у неусловним просторијама у привременим објектима у Немањиној улици.

Он је додао да међу станарима новоизграђеног објекта има и породица погинулих бораца.

 

"Пројекат је вриједан 700.000 КМ, од чега је 90 одсто средстава обезбиједила Влада Српске посредством Министарства за избјегла и расељена лица које је тада функционисало", нагласио је Бјелица.

Он је рекао да је ово само један од пројеката који су на Сокоцу реализовани сарадњом са вишим нивоима власти, захваљујући доброј сарадњи са Владом Српске, кабинетом предсједника, градом Источно Сарајево и Савјетом министара.

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац изјавио је Срни да је данас велики дан, како за досадашње кориснике алтернативног смјештаја, тако и за Владу Српске.

"Нажалост, надлежне институције БиХ нису на вријеме завршиле објекат, иако су имале обавезу да то ураде, према одлуци из 2010. године", додао је Штрбац.

Он је истакао да је Влада Српске у вријеме када је Цвијановићева била премијер издвојила 200.000 КМ путем ресорног министарства и завршила овај објекат.

Радојка Пајић /77/, мајка погинулог српског борца, данас је добила кључеве гарсоњере у којој ће у бољим условима проводити старачке дане.

Она је рекла да је до сада живјела у селу Сијерци, далеко од љекара и кћерке која је бринула о њој, па ће овај стан олакшати одлазак љекару и обезбјеђење других животних потреба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана