Цвијановић: Значајна улагања су доказ да је Српска јака

Срна
Цвијановић: Значајна улагања су доказ да је Српска јака

Мркоњић Град - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да су значајна улагања у области пољопривреде, водопривреде и шумарства показатељ да је Српска јака и да иде напријед.

Цвијановићева, која је данас у Подрашници код Мркоњић Града присуствовала манифестацији “МГ Дан пољопривреде”, изразила је задовољство да је Аграрни буџет повећан са 60 на 71 милион КМ.


“То су значајна средства и значајна повећања. Осим тога, реализују се значајна улагања у систем наводњавања - близу 40 милиона КМ, затим у област водопривреде и заштите од поплава 200 милиона КМ, док се у област шумарства улаже 180 до 190 милиона КМ”, навела је Цвијановићева.

Она је додала да то све заједно показује да Српска може да издваја значајна средства.

“То показује да идемо сигурним путем, а кад се саберу све локалне иницијативе добија се позитиван сигнал, крећемо се напријед и Република је јака”, нагласила је Цвијановићева.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић каже да се на манифестацији “МГ Дан пољопривреде” сагледавају све активности и достигнућа у посљедњих неколико година у оквиру развоја аграрног сектора ове општине.

Он је нагласио да општина Мркоњић Град има правилан однос према аграрном сектору, да има добре планове и циљеве.

“Они имају у систему више од 800 хектара врло продуктивног земљишта, око 1. 500 грла музних крава, 4.500 оваца. Улагање општине од око 1,5 милиона КМ и улагање Владе директним подстицајима од 2,5 милиона КМ значајна су средства која помажу да се производња развија у правом смјеру”, рекао је Мирјанић.

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић каже да је Подрашница село будућег развоја пољопривреде и туризма због плодног краја и близине атрактивних дестинација, као што је Зеленковац.

Манифестацију “МГ Дан пољопривреде”, на којој су изложени пољопривредни производи, организовали су Агенција за привредни развој и општине Мркоњић Град.

Свечаностима су присуствовали и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија и потпредсједник Народне скупштине Жељка Стојичић.  

Цвијановић: Све спремно за почетак школске године

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас Основну школу “Вук Караџић” у мркоњићком насељу Подбрдо и изразила задовољство што је све спремно за почетак нове школске године.
Цвијановићева је рекла да је та школа завршила на вријеме све оно што се односило на реновирање централног гријања, обнову крова, замјену столарије...

“У Мјесној заједници Подбрдо реализован је и низ малих пројеката у вези са дјецом и омладином”, рекла је новинарима Цвијановићева, након посјете овој школи, гдје је разговарала са директором и запосленима, члановима Савјета Мјесне заједнице и младима из тог мјеста.

Она је рекла да је већ урађено доста посла на локалној саобраћајној инфраструктури и свему ономе што је важно за нормалан живот грађана у руралним дијеловима, додајући да предстоји велики пројекат који се односи на пјешачке стазе.

Цвијановићева је истакла да је изградња пјешачких стаза важна, јер има много дјеце која иду у школу, те најавила да ће се на томе радити у наредном периоду.

“То ће подразумијевати учешће Владе и Јавног предузећа жПутеви Српскеж, као и локалних снага. Захвалила бих се и локалној власти на активизму и имала сам угодан разговор с људима који знају, цијене и воле све што се ради у Српској и имају свијест да је оно што се уради у њиховом селу једнако важно као оно у великом граду, јер смо сви Република Српска”, поручила је Цвијановићева.

Начелник општине Мркоњић Града Дивна Аничић рекла је да је Основна школа “Вук Караџић” реновирана и спремна за почетак нове школске године.

“У Мјесној заједници Подбрдо раде се бројни пројекти. Постављају се нова аутобуска стајалишта, реновира се игралиште...Ово су мале животне приче и захвална сам предсједнику Владе што је данас с нама и што можемо с њом то да подијелимо”, рекла је Аничићева.

Директор Основне школе “Вук Караџић” у Подбрду Мирослав Цвијић захвалио се представницима републичке и општинске власти на свему што су урадили за ову образовну установу.

“Сви наши објекти су спремни за сутрашњи почекат школске године”, рекао је Цвијић, наводећи да ову школу похађа 120 ученика.

Ову основну школу данас су посјетили и министар финансија Српске Зоран Тегелтија, потпредсједник Народне скупштине Жељка Стојичић и други.

Премијер Српске је у Подбрду посјетила осмочлану породицу Цвијић, која је избјегла из Ливна и изразила жељу да упозна Цвијановићеву.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана