Цвијановић: За реконструкцију Дома здравља у Котор Варошу 250.000 КМ

Срна
Цвијановић: За реконструкцију Дома здравља у Котор Варошу 250.000 КМ

Котор Варош - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је данас са руководством општине Котор Варош договорено да ће Влада Српске са 250.000 КМ подржати реконструкцију Дома здравља у тој општини.

"Грађевинским радовима биће обухваћена гинекологија и лабораторија, а руководству општине обећала сам да ћу као премијер из других средстава омогућити куповину ултразвучног апарата који ће коштати од 35.000 до 40.000 КМ", рекла је Цвијановићева новинарима у Котор Варошу.

Она је истакла да ће Влада Српске и општина Котор Варош заједнички наставити да раде на рјешавању проблема, те да Дом здравља редовно извршава обавезе.

"Наша заједничка брига јесте здравље људи. У наредне двије седмице одлука о одобравању средстава ступиће на снагу", рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила да је на подручје ове општине из Развојног програма, по различитим основама, до сада уложено 70 милиона КМ, а посредством повољних пласмана Инвестиционо-развојне банке 11 милиона КМ.

"Сигурно је да постоје проблеми које треба да заједнички рјешавамо. У овој години донијели смо и одлуку о пласману 480.000 КМ за пројекте санације локалних путева, библиотеке, школског објекта", рекла је Цвијановићева.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан каже да општина жели добру сарадњу са свим нивоима власти, као и са Владом Републике Српске.

"Премијера Српске данас смо информисали о нашим проблемима и приоритетима. Котор Варош заслужује да му се посвети пажња, а досадашње проблеме рјешавали смо из локалног буџета", рекао је Сакан.

Он је додао да је данас договорена сарадња са Владом Српске на санирању градских улица, као и путева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана