Cvijanović: Gastro susreti veliki doprinos razvoju turizma

Srna
Cvijanović: Gastro susreti veliki doprinos razvoju turizma

Pelagićevo - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da “Gastro susreti”, koje je danas otvorila u Pelagićevu, predstavljaju veliki doprinos razvoju turizma na lokalnom i na republičkom niovu.

“Sama manifestacija uživa podršku kako lokalnih vlasti tako i Vlade Republike Srpske, a to dokazuju sredstva koja Ministarstvo trgovine i turizma izdvaja da bi pomoglo ovu manifestaciju”, rekla je Cvijanovićeva novinarima.


Cvijanovićeva je rekla da vjeruje da je ovo jedna od stvari koje će pomoći da se Pelagićevo i čitav ovaj kraj isprofiliše kao turistička destinacija.

Prema njenim riječima, na ovaj način se u veoma lijepom svjetlu promovišu opština Pelagićevo i Republika Srpska.

Cvijanovićeva je nakon otvaranja manifestacije obišla sve štandove sa izloženim specijalitetima domaće kuhinje, kao i štandove sa rukotvorina.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić istakao je da “Gastro susreti” postaju tradicija budući da se deveti put organizuju.

“Po masovnosti i broju izlagača možemo reći da je ova tradicija već prihvaćena i da će iz godine u godinu davati sve veće i veće rezultate. Naš krajnji cilj je da ovo jezero u Pelagićevu u budućnosti pretvorimo u još značajniji turistički centar ovog dijela Srpske”, naglasio je Đokić.

On je naglasio da je Posavina žitnica Republike Srpske, ali da ima i drugih potencijala kao što je turizam koji može biti jedna od smjernica u razvoju opštine Pelagićevo.

Đokić je dodao da je Vlada Republike Srpske ulagala u turistički potencijal ove opštine, te da će tako biti i u budućnosti.

Načelnik opštine Pelagićevo Simo Stakić zahvalio je izlagačima, te istakao kako je siguran da će ovaj događaj u budućnosti biti primjer dobrog načina razvoja turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana