Ćudljiva Drina za tren odnese život

Lj. A.
Ćudljiva Drina za tren odnese život

Bijeljina - Drina je ćudljiva rijeka. Čak i onda kada se osjećate sigurno u plićaku, ona vas za trenutak može prevariti.

Ovo je ispričao ronilac Bato Gajić, koji je zajedno sa svojim kolegama iz ronilačkih klubova "TRB" i "Nautilus" Bijeljina u nedjelju pronašao tijela dvije djevojčice koje su nestale u brzacima Drine. Tragedija se dogodila kod Pavlovića mosta kada su djevojčice od 14 i 15 godina ušle u rijeku da se malo rashlade. Prema njegovim riječima, ovo je samo još jedan primjer kako naizgled "mirna" voda može olako da oduzme život.

- Voda je na mjestu utapanja bila mirna, što nam je olakšalo nalaženje i potragu za tijelima djevojčica. U nekim slučajevima dešavalo nam se da tijela ne pronađemo ni mjesec nakon utapanja - rekao je Gajić.

On je podsjetio da se ova dvostruka tragedija dogodila nakon nešto manje od 15 dana kada se u Patkovači, na obodnom kanalu, utopio jedanaestogodišnji dječak.

Gajić je istakao da u Semberiji ne postoje uređena kupališta, te da stanovništvo treba da bude veoma oprezno.

- Ovaj ljetni period posebno je rizičan. Ljudi traže mjesto da se rashlade, a Bijeljina i Semberija, nažalost, nemaju uređena kupališta, osim bazena u Crnjelovu i Dvorovima - rekao je Gajić.

On smatra da je potrebno sistemski riješiti ovaj problem.

- U Bijeljini ne postoje ronilački timovi pri MUP-u, takav slučaj je samo u Banjaluci. Ipak, mi se uvijek odazovemo na poziv i spremni smo da pomognemo - dodao je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana