Чубриловић: Српска ће подржавати развој локалних заједница

Срна
Чубриловић: Српска ће подржавати развој локалних заједница

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић поручио је да ће Српска увијек подржавати иницијативе за развој локалних заједница, као што је то случај у општини Петровац/Дринић.

“Ова општина има приоритетни значај за Републику Српску као свака друга наша локална заједница и град”, рекао је Чубриловић данас новинарима у Дринићу гдје је присуствовао обиљежавању крсне славе општине, Светог Луке.

Чубриловић је руководству општине честитао крсну славу и пожелио да ова општина у будућности има још већи степен развоја.

“Становништво рубне општине Дринић опредијељено је за развој и живот на простору Републике Српске”, закључио је Чубриловић, коме је руководство општине уручило повељу почасног грађанина општине.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је новинарима да је у протеклих неколико година видљив напредак ове локалне заједнице која је добила сасвим нови изглед у односу на пријашње стање.

“Покренули смо иницијативу да се рубна општина Дринић путном комуникацијим споји са Рибником и Бањалуком преко територије Републике Српске”, истакао је Трнинић и додао да се сада пролази преко територије ФБиХ у дужини шест километара кроз општину Дринић и 25 километара неасфалтираног пута кроз општину Рибник, а да би путном комуникацијим био скраћен пут до Бањалуке за 15 километара.

Трнинић је изразио очекивање да ће Влада Републике Српске подржати ову иницијативу која ће у наредном периоду бити реализована.

Начелник општине Петровац/Дринић Милан Грбић рекао је да ова општина има перспективу за даљи развој.

“Имамо Шумско газдинство и локалне пилане које су основна окосница нашег развоја. Настојаћемо да развијамо и туризам јер имамо шта понудити - планину Клековачу”, истакао је Грбић.

Чубриловић, Трнинић и представници општине Петровац/Дринић положили су вијенце у спомен-кући погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Чубриловић се уписао у књигу жалости у спомен-кући погинулим борцима отаџбинског рата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана