Čubrilović: Narodna skupština biće pokrovitelj književnih susreta “Šušnjar 2018”

Srna
Čubrilović: Narodna skupština biće pokrovitelj književnih susreta “Šušnjar 2018”

Oštra Luka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović najavio je danas da će parlament biti pokrovitelj Međunarodnih književnih susreta “Šušnjar 2018”, kao dijela Ilindanskih svečanosti kojima se obilježava stradanje 5.500 Srba i 20 Jevreja na Ilindan 1942. godine na Šušnjaru kod Sanskog Mosta.

“To je važno stratište, jedno od najvećih iz Drugog svjetskog rata. Važno je da srpski narod pamti, da se sjećamo, sa željom da se to nigdje nikome ne ponovi”, rekao je Čubrilović.


On je danas, nakon posjete Oštroj Luci, novinarima izjavio da je sa rukovodstvom ove opštine imao priliku da razgovara o problemima koje ova lokalna zajednica ima.

“Ovo je vrlo važna lokalna zajednica za Republiku Srpsku, samom činjenicom da je rubna opština, uz još neke kao što su Drinić, Krupa na Uni i Istočni Mostar. Zato smo mi iz rukovodstva Republike Srpske dužni da podržavamo sve što znači bolji život u svim ovim lokalnim zajednicama”, istakao je Čubrilović.

On je dodao da će sve o čemu je razgovarano biti realizovano i to veći dio u ovoj godini, kao i zacrtani infrastrukturni projekti.

“Tu se, prije svega, misli na neke puteve koji bi trebalo da dobiju regionalni karakter jer je ovdje mreža lokalnih, uglavnom makadamskih puteva, duga 180 kilometara”, rekao je Čubrilović.

On je dodao da raduje činjenica da u Oštroj Luci imaju tri škole i dovoljno đaka, te da postoji dovoljno interesa da se ova opština dalje razvija.

“Njeni građani ne odlaze, tako da podrška republičkih struktura ne smije izostati da se putevi osavremene da bi bili što bolji uslovi za život”, naglasio je Čubrilović.

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar izrazio je zadovoljstvo što je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske posjetio ovu opština, te prenio mu sve probleme sa kojima se građani ove opštine susreću, a bilo je riječi i o projektima koji su u toku.

“U ovoj godini imamo niz infrastrukturnih projekata i radove na završetku skupštinske sale, o čemu smo upoznali predsjednika Narodne skupštine, koji je izrazio želju da bude pokrovitelj ovogodišnjih književnih susreta koje uglavnom sami organizujemo i na najavljenom pokroviteljstvu smo veoma zahvalni”, rekao je Stanar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana