Чубриловић: Народна скупштина биће покровитељ књижевних сусрета “Шушњар 2018”

Срна
Чубриловић: Народна скупштина биће покровитељ књижевних сусрета “Шушњар 2018”

Оштра Лука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић најавио је данас да ће парламент бити покровитељ Међународних књижевних сусрета “Шушњар 2018”, као дијела Илинданских свечаности којима се обиљежава страдање 5.500 Срба и 20 Јевреја на Илиндан 1942. године на Шушњару код Санског Моста.

“То је важно стратиште, једно од највећих из Другог свјетског рата. Важно је да српски народ памти, да се сјећамо, са жељом да се то нигдје никоме не понови”, рекао је Чубриловић.


Он је данас, након посјете Оштрој Луци, новинарима изјавио да је са руководством ове општине имао прилику да разговара о проблемима које ова локална заједница има.

“Ово је врло важна локална заједница за Републику Српску, самом чињеницом да је рубна општина, уз још неке као што су Дринић, Крупа на Уни и Источни Мостар. Зато смо ми из руководства Републике Српске дужни да подржавамо све што значи бољи живот у свим овим локалним заједницама”, истакао је Чубриловић.

Он је додао да ће све о чему је разговарано бити реализовано и то већи дио у овој години, као и зацртани инфраструктурни пројекти.

“Ту се, прије свега, мисли на неке путеве који би требало да добију регионални карактер јер је овдје мрежа локалних, углавном макадамских путева, дуга 180 километара”, рекао је Чубриловић.

Он је додао да радује чињеница да у Оштрој Луци имају три школе и довољно ђака, те да постоји довољно интереса да се ова општина даље развија.

“Њени грађани не одлазе, тако да подршка републичких структура не смије изостати да се путеви осавремене да би били што бољи услови за живот”, нагласио је Чубриловић.

Начелник општине Оштра Лука Драган Станар изразио је задовољство што је предсједник Народне скупштине Републике Српске посјетио ову општина, те пренио му све проблеме са којима се грађани ове општине сусрећу, а било је ријечи и о пројектима који су у току.

“У овој години имамо низ инфраструктурних пројеката и радове на завршетку скупштинске сале, о чему смо упознали предсједника Народне скупштине, који је изразио жељу да буде покровитељ овогодишњих књижевних сусрета које углавном сами организујемо и на најављеном покровитељству смо веома захвални”, рекао је Станар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана