Ćosić svečano otvorio „Zimu u Istočnom Novom Sarajevu“

Srna
Ćosić svečano otvorio „Zimu u Istočnom Novom Sarajevu“

Istočno Sarajevo - Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić večeras je svečano otvorio zimsko-turističku manifestaciju „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“, koja će trajati do 27. januara.

Ćosić je istakao da će ova manifestacija postati tradicionalna, jer ima za cilj promovisanje turističkih, ugostiteljskih, kulturnih i zabavnih potencijala opštine Istočno Novo Sarajevo.


„Manifestacija je organizovana na lokaciji budućeg gradskog trga i trudićemo se da svake naredne godine budu poboljšani sadržaji i da se to u narednim godinama pretvori u pravi mali zimski grad“, rekao je Ćosić.

On je naveo da će „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“ upotpuniti zimsku i prazničnu atmosferu i dodao da će posjetioci i najmlađi sugrađani narednih 40 dana moći uživati u mnoštvu zabavno-kulturnih sadržaja, kao i u raznovrsnoj prodajnoj i izložbenoj ponudi.

Ćosić kaže da se u ovoj lokalnoj zajednici trude da organizuju novogodišnji program i doček Nove godine i za najmlađe kojima je opština pripremila i paketiće.

Prema njegovim riječima, prošle godine je opština podijelila oko 1.000 paketića najmlađim sugrađanima, što će učiniti i ove goodine.

Ćosić kaže da će u utorak, 19. decembra, povodom Svetog Nikole, za najmlađe biti odigrana predstava, a u četvrtak, 28. decembra, u 12.00 časova Djed Mraz će podijeliti novogodišnje paketiće.

On dodaje da će, u sklopu manifestacije, u subotu, 13. januara 2018. godine, biti organizovan i svečani doček Srpske nove godine, gdje će posjetioce uz besplatno kuvano vino zabavljati grupa „Garavi sokak“, a biće upriličen i raskošan vatromet.

Nakon svečanog otvaranja manifestacije „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“ posjetioci su uživali u nastupu grupe „Atentat“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana