Ћосић свечано отворио „Зиму у Источном Новом Сарајеву“

Срна
Ћосић свечано отворио „Зиму у Источном Новом Сарајеву“

Источно Сарајево - Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић вечерас је свечано отворио зимско-туристичку манифестацију „Зима у Источном Новом Сарајеву“, која ће трајати до 27. јануара.

Ћосић је истакао да ће ова манифестација постати традиционална, јер има за циљ промовисање туристичких, угоститељских, културних и забавних потенцијала општине Источно Ново Сарајево.


„Манифестација је организована на локацији будућег градског трга и трудићемо се да сваке наредне године буду побољшани садржаји и да се то у наредним годинама претвори у прави мали зимски град“, рекао је Ћосић.

Он је навео да ће „Зима у Источном Новом Сарајеву“ употпунити зимску и празничну атмосферу и додао да ће посјетиоци и најмлађи суграђани наредних 40 дана моћи уживати у мноштву забавно-културних садржаја, као и у разноврсној продајној и изложбеној понуди.

Ћосић каже да се у овој локалној заједници труде да организују новогодишњи програм и дочек Нове године и за најмлађе којима је општина припремила и пакетиће.

Према његовим ријечима, прошле године је општина подијелила око 1.000 пакетића најмлађим суграђанима, што ће учинити и ове гоодине.

Ћосић каже да ће у уторак, 19. децембра, поводом Светог Николе, за најмлађе бити одиграна представа, а у четвртак, 28. децембра, у 12.00 часова Дјед Мраз ће подијелити новогодишње пакетиће.

Он додаје да ће, у склопу манифестације, у суботу, 13. јануара 2018. године, бити организован и свечани дочек Српске нове године, гдје ће посјетиоце уз бесплатно кувано вино забављати група „Гарави сокак“, а биће уприличен и раскошан ватромет.

Након свечаног отварања манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“ посјетиоци су уживали у наступу групе „Атентат“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана