Ćosić: Opština velikim koracima ide naprijed

Srna
Ćosić: Opština velikim koracima ide naprijed

Istočno Novo Sarajevo, 16. MAJA / SRNA/ - Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izjavio je danas da ta lokalna zajednica velikim koracima ide naprijed i da je najvažnije da se u kontinuitetu povećava priliv ljudi.

“Počeli smo radove na gradskom trgu, dvije nove ulice, gradnju prirodnog amfiteatra žBeli vukž na Tvrdimićima. Finansijski pokazatelji poslovanja našeg privatnog sektora u odnosu na 2016. i 2017. godinu su znatno povećani. U oblast sporta uložili smo značajna sredstva. Započećemo kapitalni projekat - izgradnju sportske dvorane i uskoro bi trebalo da izaberemo izvođača radova”, rekao je Ćosić Srni povodom obilježavanja Spasovdana - krsne slave i Dana ove lokalne zajednice.


On je podsjetio da je prošle godine otvoren vrtić “Patrijarh Pavle”, ističući da se svaki segment života u Istočnom Novom Sarajevu poboljšava.

“Najbitnije je da u kontinuitetu imamo priliv ljudi, sektor građevinarstva se izuzetno razvija i kompletni blokovi naselja se ponovo grade”, naveo je Ćosić.

On je dodao da je obilježavanje krsne slave i Dana opštine počelo prošle sedmice, te za večeras najavio svečanu akademiju na kojoj će biti predstavljeno šta je urađeno u protekom periodu.

Sutra, na dan slave, u 9.00 časova biće služena liturgija u Hramu Svetog Velikomučenika Georgija u Miljevićima.

Programom Spasovdanskih svečanosti, u 11.30 časova u Spomen-kapeli poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata predviđeno je služenje parastosa i polaganje vijenaca poginulim borcima Prve sarajevske mehanizovane brigade.

Slavska litija sutra kreće ispred zgrade opštine u 18.00 časova, a poslije toga biće položeni vijenci na spomenik “Slava Srpskom borcu”, preko puta zgrade opštine.

Godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva “Slavija” biće održan u istoimenoj sportskoj dvorani u 20.00 časova.

U petak, 18. maja, u okviru Spasovdanskih svečanosti u vrtiću “Patrijarh Pavle” u 11.00 časova počeće manifestacija Dječiji dan.

Istog dana u 19.00 časova u Kulturnom centru biće otvorena izložba fotografija pod nazivom “Monografija Istočnog Novog Sarajeva”.

U subotu, 19. maja, predviđen je Dan sporta od 10.00 časova u parku “Gavrilo Princip”, a Dan izvorne pjesme biće održan u Mjesnoj zajednici Toplik-Tilava sa početkom u 17.00 časova.

Spasovdanske svečanosti završavaju se u nedjelju, 20. maja, služenjem liturgije u Hramu Svetog Varnave ispovjednika na Vranješu u 9.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana