Četvrt vijeka od osnivanja Sedmog odreda Specijalne brigade policije

Srna
Četvrt vijeka od osnivanja Sedmog odreda Specijalne brigade policije

Prijedor - Borci Sedmog odreda Specijalne brigade policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS bili su hrabri, odvažni i disciplinovani i imali jasan cilj, da ostanu na svom ognjištu i u miru žive u Republici Srpskoj, poručeno je juče sa svečane akademije povodom obilježavanja 25 godina od osnivanja tog odreda u Prijedoru.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač istakao je da je u Srpskoj najvažnije jedinstvo i da svi moraju da se bore za nacionalni interes.

- Svi moramo da se borimo za nacionalni interes i tu nema odstupanja, bez obzira na borbu stranaka i pojedinaca - rekao je Lukač.

Istakao je da se odredi Specijalne antiterorističke jedinice popunjavaju iz godine u godinu. Ratni komandant Sedmog odreda Zlatko Brdar kazao je da mu je najteže bilo da dođe na kućni prag i majci, ocu i porodici kaže da im je poginuo sin.

- Trajno su zapisana i neizbrisiva imena tih sinova i spomenik smo im podigli odmah 1996. godine, među prvima u Srpskoj - istakao je Brdar.

Predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić rekao je da je čast obratiti se najelitnijim borcima, te da Vlada mora preduzeti sve kako bi na ovim prostorima zadržala narod. Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković kazao je da su i Specijalna brigada policije i Sedmi odred igrali veliku ulogu u sadejstvu sa borcima Vojske Srpske u odbrani, kako teritorije Srpske, tako i posebno u odbrani Prijedora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana