Четврт вијека од оснивања Седмог одреда Специјалне бригаде полиције

Срна
Четврт вијека од оснивања Седмог одреда Специјалне бригаде полиције

Приједор - Борци Седмог одреда Специјалне бригаде полиције Министарства унутрашњих послова (МУП) РС били су храбри, одважни и дисциплиновани и имали јасан циљ, да остану на свом огњишту и у миру живе у Републици Српској, поручено је јуче са свечане академије поводом обиљежавања 25 година од оснивања тог одреда у Приједору.

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач истакао је да је у Српској најважније јединство и да сви морају да се боре за национални интерес.

- Сви морамо да се боримо за национални интерес и ту нема одступања, без обзира на борбу странака и појединаца - рекао је Лукач.

Истакао је да се одреди Специјалне антитерористичке јединице попуњавају из године у годину. Ратни командант Седмог одреда Златко Брдар казао је да му је најтеже било да дође на кућни праг и мајци, оцу и породици каже да им је погинуо син.

- Трајно су записана и неизбрисива имена тих синова и споменик смо им подигли одмах 1996. године, међу првима у Српској - истакао је Брдар.

Предсједник Борачке организације РС Миломир Савчић рекао је да је част обратити се најелитнијим борцима, те да Влада мора предузети све како би на овим просторима задржала народ. Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић казао је да су и Специјална бригада полиције и Седми одред играли велику улогу у садејству са борцима Војске Српске у одбрани, како територије Српске, тако и посебно у одбрани Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана