Челинац: Уручена признања заслужним појединцима и колективима

Agencije
Челинац: Уручена признања заслужним појединцима и колективима

Челинац - У Културном центру у Челинцу вечерас је поводом Дана и славе ове општине, Сабора светог архангела Гаврила, одржана Свечана академија на којој су уручена признања заслужним појединцима и колективима.

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић, који је поздравио домаћине и госте у име Владе Републике Српске, похвалио је општинско руководство, истичући да оно ову локалну заједницу води у добром правцу, правећи од ње мјесто за добар живот грађана.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић истакао је да је, упркос дугогодишњој економској кризи, и током протекле године забиљежен напредак у побољшању услова живота грађана овог краја.

Он је обећао да ће развој општине Челинац бити настављен и у наредном периоду.

Као најзначајнији пројекат Зељковић је најавио регулацију 1,7 километара водотока ријеке Врбање, у шта ће републичке институције уложити више од 2,5 милиона марака, а радови би требало да почну средином августа.

Он је истакао да ће тај пројекат умањити штете од наредних поплава.

За пружени допринос привредном и друштвеном развоју овог краја Златна плакета општине додијељена је “Винарији Јунгић”, Сребрна плакета Ловачком удружењу “Фазан”, а Бронзана плакета предузећу Грађа “Торинекс”.

Захвалнице Скупштине општине биће додијељене УНИЦЕФ-у БиХ, пољопривреднику Ђури Борићу, Грађевинском инжењеру Недељку Гајићу и предсједнику Удружења спортских риболоваца Зорану Кокану.

Начелник општине додијелио је захвалнице предузећима “Делфин–трготранс” и “Мадра”, а предсједник Скупштине општине Видосав Кичић захвалнице је додијелио новинару Славиши Сабљићу и доктору Младену Радоњићу.

У име добитника признања захвалио се Жељко Јунгић, оснивач “Винарије Јунгић”, који је истакао да признања добитнике обавезују да још одговорније дјелују у својој заједници.

“Ми у „Винарији Јунгић“ радићемо на побољшању квалитета наших вина, проширењу винограда, али и пружању стручне помоћи другим челиначким виноградарима да учврстимо Челинац на винској мапи”, нагласио је Јунгић.

Новчани дио признања “Винарија Јунгић” и Грађа “Торинекс” усмјериле су у хуманитарне сврхе.

Свечаној академији присуствовали су и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија, министар здравља и социјалне заштите Слободан Станић више начелника околних општина, као и представници Челинцу братских општина из Србије Трстеник и Мајданпек.

Славски колач и жито освештало је више свештеника у ресторану “Европа”.

Славске свечаности у Челинцу наставиће се и сутра освештањем спомен-капеле која је централно спомен-обиљежје погинулим борцима и отварањем Другог сајма привреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана