Челинaц: Смјена замјеника или опозив начелника

В. К.
Челинaц: Смјена замјеника или опозив начелника

Челинац - Странке које чине нову скупштинску већину у Челинцу затражиле су од начелника општине Момчила Зељковића из СНСД-а да у петак мора предложити смјену свог замјеника Милана Тепића из ДНС-а ако жели да избјегне покретање иницијативе за опозив.

Први човјек СДС-а у Челинцу Горан Тубак изјавио је да су на састанку са начелником изнијели захтјеве и да од њега зависи расплет ситуације.

- Послали смо захтјев за измјену дневног реда сједнице Скупштине општине која је заказана за петак, у којем тражимо разрјешење Тепића. То је први тест сарадње са начелником. Ако не буде сагласности, идући корак је иницијатива за његов опозив - рекао је Тубак, наводећи да ће у петак све бити познато.

Нова скупштинска већина је већ објелоданила и име кандидата за Тепићевог насљедника, који је био волонтер, а то је Зоран Кузмановић из СДС-а.

Зељковић је истакао да су неприхватљиве уцјене које стижу из нове већине.

- Нова већина уцјењује и то није у реду. Тепић је члан нашег коалиционог партнера, са којим смо заједно и сада у опозицији. Бићу демократа, поштоваћу скупштинске одлуке, али за све одлуке које буду супротне закону искористићу овлашћења, оспорити их и предати на суд. Покушали су да ме убиједе да су спремни да потпишу да неће тражити мој опозив ако буде замијењен мој замјеник, али не можемо се предати без отпора. Спремни смо и на причу о опозиву, немам страх од народа - рекао је Зељковић.

Скупштинску већину у Челинцу преузели су прошле седмице СДС, ПДП, НДП, СРС РС и један самостални одборник након што им се прикључио дојучерашњи члан ДНС-а Драган Вуковић. Њега је, како тврде у ДНС-у, на промјену страначког дреса привољела пуница Каранфилка Мрђа, која је шеф челиначког ПДП-а. Због промјена односа снага, Скупштина је добила и новог предсједника. На то мјесто је дошао Илија Вујичић, самостални одборник и функционер ПУП-а, који је замијенио Видосава Кичића из СНСД-а.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана