Čelinac: SDS ne odustaje od smjene Zeljkovića

V. K.
Čelinac: SDS ne odustaje od smjene Zeljkovića

Čelinac - SDS ne odustaje od inicijative za opoziv prvog čovjeka Čelinca Momčila Zeljkovića ako on ne ispuni njihove zahtjeve, a da li će za to imati dovoljno ruku u lokalnom parlamentu moglo bi biti poznato već ove sedmice.

Sastanak stranaka okupljenih u blok, koji je u julu preuzeo vlast u Skupštini opštine Čelinac, održan je prošle sedmice, a među učesnicima su bila i četiri dojučerašnja odbornika SDS-a koji su formirali Klub nezavisnih odbornika. Prvi čovjek SDS-a u Čelincu i jedini preostali odbornik te stranke u lokalnom parlamentu Goran Tubak rekao je da su dogovorene faze djelovanja.

- Prva faza je da idemo sa smjenom svih načelnika odjeljenja i pojedinih upravnih odbora, kao i da razriješimo zamjenika načelnika Milana Tepića iz DNS-a. To ćemo zatražiti i od načelnika. Ako to ne uradi, idemo sa opozivom - rekao je Tubak i dodao da bi sjednica lokalnog parlamenta mogla biti održana ove sedmice.

Član novoformiranog Kluba nezavisnih odbornika Goran Spasojević je kazao da će biti još sastanaka na kojima će definisati pozicije u okviru sadašnje pozicije. Spasojević, ipak, smatra da bi bilo suludo ići na opoziv načelnika nekoliko mjeseci pred lokalne izbore.

- Vjerujem da će Zeljković sarađivati - zaključio je on.

Zeljković, koji je kadar SNSD-a, rekao je ranije da se ne plaši provjere kod naroda.

Skupštinsku većinu u julu preuzeli su SDS, PDP, NDP, SRS RS, jedan samostalni odbornik i dojučerašnji član DNS-a Dragan Vuković. Ključni je bio prelazak Vukovića u suprotni tabor, čime su SNSD, DNS i SP izgubili nadmoć u parlamentu, ali se situacija komplikovala prije nekoliko dana kada su Klub SDS-a napustila četiri od pet odbornika SDS-a. U Skupštini imaju 23 odbornička mjesta. U vladajućoj koaliciji je 12, a u opoziciji 11 odbornika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana