Čelinac: Pokretni izlozi za čitaoce

Agencije
Čelinac: Pokretni izlozi za čitaoce

Čelinac - Narodna biblioteka “Ivo Andrić” iz Čelinca i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” priredili su u Čelincu pokretne izloge za čitaoce, u okviru manifestacije Čelinačko kulturno ljeto, prenose agencije.

Direktor čelinačke Biblioteke Jelena Ivanković rekla je da je danas prvi izlog postavljen u kafiću “San Marko”, a da će narednih dana to biti učinjeno na još nekoliko punktova u Čelincu, gdje se za to pokaže interesovanje.

Ona ističe da ima povjerenja u svoje sugrađane i da knjige neće biti oštećene prilikom korištenja.

Na pokretnom izlogu izložene su knjige iz Zavičajne zbirke, a dio su izdavačke produkcije Narodne biblioteke “Ivo Andrić” i čelinačkog odbora “Prosvjete”, te više knjiga drugih izdavača za koje se očekuje da će izazvati interesovanje, prije svih, mladih, koji češće i radije svraćaju u kafiće nego u biblioteke.

Za pokretne izloge biraće se knjige i druge publikacije koje su podesne za čitanje u kafiću, ili raznim čekaonicama, a po želji njihovih korisnika izlog će se dopunjavati.

Za korišćenje pokretnih izloga nije neophodno članstvo u Biblioteci ili “Prosvjeti”, s tim da je predviđeno da se čitaju na licu mjesta.

Čitalac koji poželi da knjigu iz izloga pročita kod kuće moći će da je posudi u Narodnoj biblioteci “Ivo Andrić”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana