Челинац: Покретни излози за читаоце

Агенције
Челинац: Покретни излози за читаоце

Челинац - Народна библиотека “Иво Андрић” из Челинца и Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета” приредили су у Челинцу покретне излоге за читаоце, у оквиру манифестације Челиначко културно љето, преносе агенције.

Директор челиначке Библиотеке Јелена Иванковић рекла је да је данас први излог постављен у кафићу “Сан Марко”, а да ће наредних дана то бити учињено на још неколико пунктова у Челинцу, гдје се за то покаже интересовање.

Она истиче да има повјерења у своје суграђане и да књиге неће бити оштећене приликом кориштења.

На покретном излогу изложене су књиге из Завичајне збирке, а дио су издавачке продукције Народне библиотеке “Иво Андрић” и челиначког одбора “Просвјете”, те више књига других издавача за које се очекује да ће изазвати интересовање, прије свих, младих, који чешће и радије свраћају у кафиће него у библиотеке.

За покретне излоге бираће се књиге и друге публикације које су подесне за читање у кафићу, или разним чекаоницама, а по жељи њихових корисника излог ће се допуњавати.

За коришћење покретних излога није неопходно чланство у Библиотеци или “Просвјети”, с тим да је предвиђено да се читају на лицу мјеста.

Читалац који пожели да књигу из излога прочита код куће моћи ће да је посуди у Народној библиотеци “Иво Андрић”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана