Чех и Канађанка побједници скокова са Старог моста

Срна
Чех и Канађанка побједници скокова са Старог моста

Мостар - Чех Михал Навратил и Канађанка Лизен Ричард побједници су седмог такмичења Свјетског купа "Ред бул клиф дајвинг" /Скок са литице/ свјетског првенства у фигуративним скоковима, које је данас одржано на Старом мосту у Мостару.

Скокове и акробације показали су најбољи свјетски скакачи у воду који су скакали са висине од 28 метара, односно 22 метра, а учествовало је 14 мушкараца и седам жена.


Навратил, након четири серије скокова и са освојених 497 бодова, био је бољи од петороструког свјетског првака Британца Герија Хунта /493/, док је треће мјесто освојио Американац Дејвид Колтури /492/.

Након седам серија такмичења, на свјетској листи води Хунт са 1.060 освојених бодова, други је Мексиканац Џонатан Паредес са 840 бодова, а на трећем мјесту је Навратил са 760 бодова.

У конкуренцији жена, Ричардова је данас након три серије скокова, освојила највише бодова - 244.

Друго мјесто заузела је Американка Сесил Карлтон са 242 бода, а треће Риана Ифланд са 240 бодова.

У укупном поретку води Ифланд са 890 бодова, друга је Ричард са 810 бодова, а на трећем мјесту је Карлтон са 580 бодова.

Идућа, осма серија овогодишњег "Ред бул клиф дајвинг" Свјетског првенства, је Ширахама у Јапану /16. октобра/, а завршница је 28. октобра у Дубаију.

На Старом мосту у Мостару сваке године се одржавају традиционални висински скокови на главу и на ноге, а "Ред бул клиф дајвинг" одржан је другу годину заредом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана