Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

Milijana Latinović
Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

Banjaluka - Recitujući novogodišnje pjesme i glumeći junake iz omiljenih bajki, osnovci iz područnih odjeljenja banjalučke Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima i Rekavicama u petak su proslavili nikoljdanske praznike, a čaroliju u učionicama uveličala je posjeta Djeda Mraza koji je spustivši se sa školskog tavana mališanima donio vreću punu poklona.

Paketiće za 45 osnovaca i njihovu braće i sestre darovali su supružnici Nenad i Biljana Božić iz Švajcarske. Nenad je rođen i odrastao u zaseoku Božići u Donjim Kolima. Ovog plemenitog čovjeka život nije mazio, odrastao je bez roditelja, a mještani ovog kraja bili su mu jedina porodica, oslonac i utočište.

- Nisam zaboravio gdje sam rođen i koliko su moje komšije pomogle meni kad mi je bilo najteže. Supruga Biljana i ja smo odlučili da paketićima obradujemo mališane u školi koju sam i ja nekada pohađao -  kazao je Nenad, koji je lani prvi put došao na rodno ognjište nakon dvije decenije. Ljubav prema zavičaju prenio je supruzi i djeci, pa su odlučili da u selu gdje je rođen izgrade vikendicu.

Majka dječaka Viktora koji pohađa drugi razred Snežana Koprena zahvalila je Božićima na paketićima koje su obezbijedili za mališane.

- Njihov plemeniti gest samo pokazuje koliko čeznu za zavičajem i koliko žele dobru budućnost i za našu djecu - kazala je Koprena.

Direktorica Osnovne škole „Branislav Nušić“ Stana Nikodinović-Mitrović kaže da su učenici na priredbi pokazali svoje znanje i umijeće koje nikoga od prisutnih nije ostavilo ravnodušnim, što potvrđuju i gromoglasni aplauzi nakon svake recitacije.

  • Paketići su uljepšali predstojeće praznike učenicima. Djeca su jako srećna, što je i bio cilj porodice Božić. Zahvalni smo im što su nas se sjetili - istakla je Nikodinović-Mitrović.

Nove prostorije

Stana Nikodinović-Mitrović ističe da nastavu od prvog do petog razreda u područnom odjeljenju u Donjim Kolima pohađa 28 učenika, a iz godine u godinu imaju sve više upisanih prvačića.

- Preselili smo se u nove prostorije u zgradi mjesne zajednice, tako da sad imamo mnogo bolje uslove za rad - istakla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana