Чаролија у учионицама озарила дјечија лица у Доњим Колима

Милијана Латиновић
Чаролија у учионицама озарила дјечија лица у Доњим Колима

Бањалука - Рецитујући новогодишње пјесме и глумећи јунаке из омиљених бајки, основци из подручних одјељења бањалучке Основне школе „Бранислав Нушић“ у Доњим Колима и Рекавицама у петак су прославили никољданске празнике, а чаролију у учионицама увеличала је посјета Дједа Мраза који је спустивши се са школског тавана малишанима донио врећу пуну поклона.

Пакетиће за 45 основаца и њихову браће и сестре даровали су супружници Ненад и Биљана Божић из Швајцарске. Ненад је рођен и одрастао у засеоку Божићи у Доњим Колима. Овог племенитог човјека живот није мазио, одрастао је без родитеља, а мјештани овог краја били су му једина породица, ослонац и уточиште.

- Нисам заборавио гдје сам рођен и колико су моје комшије помогле мени кад ми је било најтеже. Супруга Биљана и ја смо одлучили да пакетићима обрадујемо малишане у школи коју сам и ја некада похађао -  казао је Ненад, који је лани први пут дошао на родно огњиште након двије деценије. Љубав према завичају пренио је супрузи и дјеци, па су одлучили да у селу гдје је рођен изграде викендицу.

Мајка дјечака Виктора који похађа други разред Снежана Копрена захвалила је Божићима на пакетићима које су обезбиједили за малишане.

- Њихов племенити гест само показује колико чезну за завичајем и колико желе добру будућност и за нашу дјецу - казала је Копрена.

Директорица Основне школе „Бранислав Нушић“ Стана Никодиновић-Митровић каже да су ученици на приредби показали своје знање и умијеће које никога од присутних није оставило равнодушним, што потврђују и громогласни аплаузи након сваке рецитације.

  • Пакетићи су уљепшали предстојеће празнике ученицима. Дјеца су јако срећна, што је и био циљ породице Божић. Захвални смо им што су нас се сјетили - истакла је Никодиновић-Митровић.

Нове просторије

Стана Никодиновић-Митровић истиче да наставу од првог до петог разреда у подручном одјељењу у Доњим Колима похађа 28 ученика, а из године у годину имају све више уписаних првачића.

- Преселили смо се у нове просторије у згради мјесне заједнице, тако да сад имамо много боље услове за рад - истакла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана