Буџет танак за све потребе рогатичких пензионера

С. М.
Буџет танак за све потребе рогатичких пензионера

Рогатица - Удружење пензионера у Рогатици прошлу годину завршило је са губитком од 4.874 КМ.

- Проблем је што је у посљедњу годину-двије дошло до наглог пораста смртности пензионера. Лани је умрло 106 чланова и четири супруге пензионера због чега је за помоћ њиховим породицама исплаћено 37.900 марака - рекао је предсједник овог удружења Томислав Хршум.

Он је појаснио да је удружење лани располагало са 71.900 марака од чланарине коју пензионери издвајају одричући се три марке мјесечно од својих пензија и 20.000 колико су добили из буџета општине Рогатица.

Пензионери су помагани и на друге начине, једнократном помоћи за лијекове и повољнијим одласком у бање, а у сарадњи са Шумским газдинством "Сјемећ" 286 пензионера набавило је огрев уз плаћање на рате. Удружење је било и организатор посјете манастиру Острог и традиционалног турнира у шаху.

Са недавно одржане редовне годишње скупштине на којој су разматрани извјештаји о раду предсједника, Управног и Надзорног одбора удружења током 2017. године и усвајани задаци за ову годину поручено је да ће основни задатак и даље бити брига о социјалном и здравственом стању пензионера уз што је могуће правичнију расподјелу помоћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана