Буџет Теслића оштећен за 3,6 милиона марака

Буџет Теслића оштећен за 3,6 милиона марака 14.12.2017 07:29 | М. Л.

Теслић - Полиција је јуче изузела документацију из подручне јединице Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове у Теслићу у вези са предметом „Промтес“ и саслушала више лица у вези са кривичним дјелима којима је буџет ове општине оштећен за 3,6 милиона марака.

Из Министарства унутрашњих послова РС саопштили су да су предузели активности на расвјетљавању кривичних дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења и фалсификовање исправа.

- За више лица запослених у теслићкој јединици РУГИП-а и у једном привредном друштву из Теслића постоји основ сумње да су за ово предузеће прибавили противправну имовинску корист од око 3,6 милиона КМ и на тај начин оштетили општински буџет за исти износ - додали су из МУП-а.

Истакли су да су изузели потребну документацију те ће након криминалистичке обраде тужилаштву поднијети извјештај.

Из РУГИП-а је потврђено да је изузета документација у вези са предметом „Промтес“ те да је саслушан референт.

Из Окружног јавног тужилаштва у Добоју саопштено је да им је полиција доставила извјештај у вези са злоупотребом приликом промета земљишта између општине Теслић и „Промтеса“.

Начелник Теслића Милан Миличевић је рекао да општинске просторије нису претресене.

- Постоји истрага која се мјесецима води о овом спору и ја не бих да коментаришем ништа више - рекао је Миличевић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица