Buduća kuća porodice Milinković dobila temelj

Srna
Buduća kuća porodice Milinković dobila temelj

Prijedor - Za porodičnu kuću osmočlane porodice Milinković iz Crne doline kod Prijedora izgrađen je temelj, što predstavlja prvi i najznačajni korak u rješavanju ovog njihovog životnog problema.

Nataša i Srećko Milinkoviću sa svojih šestoro djece uzrasta od tri do 14 godina žive u kući staroj više od stotinu godina, koja nikada nije ni završena do kraja.


Akciju da se ovaj problem riješi pokrenule su članice Kola srpskih sestara, zajedno sa gradskim organizacijama Crvenog krsta i Organizacijom porodica zarobljenih poginulih boraca i nestalih civila.

Predsjednik Kola srpskih sestara iz Prijedora Jadranka Mijić potvrdila je Srni da je izvođač radova, preduzeće “Knežević”, uspješno postavilo temelj nove porodične kuće.

“Dio početnih sredstava obezbijedili smo tokom godine od Ministarstva uprave i lokalne samouprave kroz projekat Kola srpskih sestara, gdje smo dobili 4.600 KM, a na Svetosavskom balu koji je bio humanitarnog karaktera oko 2.700 KM, što nam je dovoljno da se akcija pokrene”, rekla je Mijićeva.

Dodala je da su ta sredstva uplatili majstorima, koji za temelj traže oko 9.500 KM, tako da će im ostatak biti uplaćen u najskorije vrijeme.

Mijićeva je dodala da im je prvobitni plan bio da ove godine sazidaju temelj, međutim sada se plan mijenja, a tempo akcije ubrzava.

“U trošnu kuću Milinkovića stigla je još jedna nevolja, djeca su na terasi primijetila zmiju i ne znaju da li je otišla ili se sakrila, tako da sada u kući vlada strah”, rekla je Mijićeva.

Ona je najavila nastavak akcije, u koju se pored postojećih organizacija uključila i Crkvena opština Prijedor i lokalna medijska kuća žKozarski vjesnikž”.

“Imali smo sastanak i dogovorili da u što skorijem roku, a najvjerovatnije 6. septembra organizujemo donatorsko veče za nastavak izgradnje ove kuće, kako bismo je do zime stavili pod krov”, rekla je Mijićeva.

Ona je dodala da se nada da će to biti prilika da se od humanih ljudi, kojih u Prijedoru ima, prikupe sredstva i time ova višegodišnja agonija boravka u trošnoj kući završi.

Mijićeva je dodala da i dalje stoji apel svim humanim ljudima u Prijedoru i okolini da se odazovu ovoj akciji i doniraju sredstva ili građevinski materijal za završetak kuće u što kraćem roku.

Prema njenim riječima, svi humani ljudi mogu pomoći ovu akciju u narednom periodu ili uplatom na račun Kola srpskih sestra u Prijedoru ili ličnom donacijom građevinskog materijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana