“Буба” у Приједору окупила бившу Југу

Снежана Тасић
“Буба” у Приједору окупила бившу Југу

Приједор - Ријетко који олдтајмер је досегао култни статус који има “буба”, што се могло видјети и на “Бубијади” у Ресавцима код Приједора, гдје је своје времешне четвороточкаше изложило тридесетак власника најпопуларнијег “Фолксвагеновог” возила.

На тродневном дружењу у кампу надомак ријеке Саве окупили су се љубитељи овог аута који су пристигли из свих дијелова бивше Југе, а које нераскидиво веже љубав према “буби”. Домаћин манифестације Славиша Хрваћанин, који је власник “бубе” старе 47 година, каже да је у његовом кампу Југославија у малом. Он је казао да му је намјера била да размијене искуства, као и дијелове за овај ауто, ако некоме нешто недостаје, те да да се друже уз риболов и роштиљ.

- Љубитељи “буба” су посебни људи који у себи немају ни зрно љубоморе и зависти и то се види и овдје, гдје нас има са свих страна - рекао је Хрваћанин.

У његов камп из Македоније у “буби” комбију стигао је и Влатко Јовановски, који је прешао 1.030 километара.

- Дошао сам са шестогодишњим сином, који воли наша путовања и дружење на оваквим и сличним скуповима - казао је Јовановски, који је комби купио прије пет година и потпуно га обновио будући да је по занимању аутомеханичар.

Међу учесницима “Бубијаде” био је и Богдан Мијаиловић  из Шапца, који је организатор шабачке “Бубијаде”. 

  • Пропутовао сам цијели Балкан са колегама и увијек нам је при руци и један од мајстора па, уколико се догоди неки мањи квар, отклањамо га на лицу мјеста. Мада, то су ријетке ситуације јер у нашим “бубама” без проблема стижемо на све дестинације - казао је поносни власник овог возила.

Освојила свијет

“Буба” је, као први модел “Фолсквагена”, настала 1938. године и произвођена до 2003. Квалитетом и трајношћу послије Другог свјетског рата овај ауто је освојио свијет јер је више од 21,5 милиона “буба” крстарило сваком земљом. 

И без обзира на то када је произведена, њени власници је чувају, одржавају и тиме продужавају вијек трајања, што поносно показују на “бубијадама” које организују у част овом возилу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана