Бројни Требињци коначно могу одахнути: Вода из славине тјера цистерне и чатрње

Р. Ми.
Бројни Требињци коначно могу одахнути: Вода из славине тјера цистерне и чатрње

Требиње - За бројне Требињце овог љета нема суше јер ће цистерне и чатрње коначно замијенити вода из славина.

Потрошачи у високим зонама Потклисје, Подгљивље и Подвори коначно могу одахнути, јер ће напокон добити питку воду. Радови на овом пројекту почели су прошле године, систем је завршен, урађене су пумпне станице Потклисје и Подвори, а у току је пробни рад пред технички пријем водоводне мреже.

- У пробној фази треба да се виде недостаци који ће, уколико се уоче, бити отклоњени - рекао је директор требињског “Водовода” Спасоје Радовић.

Боље снабдијевање имаће и становници Засада и Мостаћа, јер се ради нови цјевовод према Драженској гори и “Граду сунца”, дужине око четири километра, који ће стабилизовати снабдијевање водом ових насеља, гдје је прошлог љета био лош притисак или је нестајало воде.

Први пут воду су добили и мјештани насеља Богданића До, које је недавно повезано на водоводну мрежу.

Чатрње и цистерне и даље ће повремено користити само један број становника Горњих Полица и Црквине. Они ће за квалитетније водоснабдијевање чекати трећу фазу капиталног пројекта реконструкције и проширења водоводног система, чијим завршетком ће се направити прстен око града, па потрошачи више неће долазити у ситуацију да због квара на мрежи и пуцања цијеви дуже вријеме буду без воде.

- Пројекат за израду новог цјевовода на основу кога треба да се распише тендер је завршен. Треба обезбиједити додатни новац за резервоар Полице и Црквину - објаснио је Радовић и обећао да ће становници ових насеља воду добити најкасније наредне године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана