Брендирање здраве хране произведене по старим рецептурама

Р. Ђ.
Брендирање здраве хране произведене по старим рецептурама

Фоча - Манифестацијом "Ајваријада" Национални парк "Сутјеска" озваничио је почетак кампање "Здрава храна-Сутјеска", у оквиру које ће се брендирати производи припремани у овој установи на потпуно природан и здрав начин по рецептурама које се традиционално на овим просторима преносе са кољена на кољено.

Бројни домаћи гости, али и туристи који су у пролазу заустављали су се протеклог викенда у Долини хероја да дегустирају домаћи ајвар који је испред ресторана "Комлен" припремало десетак екипа.

Ајвар произведен на овој манифестацији биће уврштен у понуду ресторана "Комлен" и других угоститељских објеката Националног парка.

Наредне активности су производња сезонске салате, џемова и сокова од боровнице са Зеленгоре, чаја, сира, меда и других производа.

- Све ово има за циљ брендирање производа као здраве хране са Сутјеске, омогућавање њихове производње и пласмана кроз ресторане Националног парка "Сутјеска". Корист ће имати и локално становништво, а Национални парк ће у понуди имати домаћу здраву храну, произведену на основу традиционалне рецептуре. Акценат ће бити стављен на љековитој биљци сријемуш која на подручју парка расте у великим количинама - рекао је директор НП "Сутјеска" Дејан Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана