Божићима нова шанса да сачувају дом

К. Ћ.
Божићима нова шанса да сачувају дом

Братунац - Окружни суд у Бијељини уважио је жалбу Маркице Божића из Братунца и донио рјешење којим се ван снаге ставља пресуда Основног суда Сребреница да ова породица мора да напусти кућу.

Предмет се враћа на поновно одлучивање јер су утврђене неправилности у судском поступку. Божић је 2004. године купио кућу и окућницу од Омера Мујчића, али ју је сребренички суд 2010. додијелио Рушвети Нухановић и њеној дјеци. Божићи очекују да ће Основни суд у Сребреници уважити документацију којом се потврђује да су они, а не Нухановићи законски власници имовине коју су купили од Мујчића.

- Учињена је велика неправда према нама јер Основни суд у Сребреници није уважавао документацију којом се потврђује да смо приликом куповине куће испоштовали сву законску процедуру. Правда јесте спора, али је достижна - увјерен је Божић, који је због борбе за кућу доживио мождани удар.

Његова супруга Душанка истиче да су им много помогли и суграђани, који су својим тијелима спријечили судске извршиоце да их 1. фебруара ове године избаце на улицу.

- Нисмо имали новац да плаћамо адвокатске услуге и у томе су нам помагали људи добре воље. Много нам је значила и медијска подршка у борби за правду - рекла је Божићева.

Нухановићева је тужила Мујчића и Божића тврдећи да је њен покојни муж Алија купио од Мујчића кућу. Иако није приложила материјалне доказе, Основни суд је поништио уговор о продаји куће закључен између Божића и Мујчића, те наложио да кућу преда Нухановићима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана